A tésztához a mézet felolvasztom (mikrosütőben vagy tűzhelyen, ez utóbbi esetben forrásban lévő vízbe állítom a mézes edényt), majd hagyom kicsit hűlni. A tojássárgát a már langyos mézzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot. Ezután óvatosan átforgatom a tojásfehérjék kemény habjával. A tésztamasszát a vajjal kikent sütőlemezre kenem, és lassú tűzön megsütöm. Még melegen porcukorral meghintett deszkára borítom, és gyorsan felcsavarom.
Közben a krémhez a diót leforrázom a tejjel, majd hozzáadom a rumot és csipetnyi sót. A margarint a mézzel habosra keverem, és beleteszem a tejes-rumos diót. Addig keverem, míg egynemű krémet kapok. A begöngyölt tésztát óvatosan szétnyitom, a krémmel megkenem, majd ismét összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, és ha kihűlt, két napig hűvös helyen pihentetem. Ujjnyi vastag szeletekre vágva kínálom.