Túrós Béles
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl meleg tej
6 dkg lágy margarin
6 dkg cukor
1 kávéskanál só
2 db tojás.
Túrótöltelék:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
1 db tojás
10 dkg mazsola (előzőleg vízbe beáztatjuk, lecsepegtetjük)
A hozzávalókat összekeverjük.
Elkészítés:
A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a margarint, sót, 1 db egész tojást, 1 db tojás fehérjét és a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, letakarva kelesztjük.
Addig elkészítjük a túrótölteléket.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 10x10-es kockákra vágjuk, és közepére tesszük a túrótölteléket. A szemben lévő sarkokat egymásra lapítjuk.
A megmaradt tojás sárgájával lekenjük a béleseket, és 20 percig kelesztjük még a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.