Receptek Maci Konyhája
Sziasztok! ha receptet kerestek jó helyen jártok!
Pozsonyi Kifli Diós és Mákos ízben

hozzávalók 4 főre
tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 13 dkg vaj
- 1 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1-1,5 dl tej
- csipet só
kenéshez:
töltelékhez:
- 8 dkg cukor
- 1/2 dl tej
- 10 dkg darált dió vagy darált mák
-
elkészítés
- A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a darált diót vagy mákot és lehűtjük.
- A tésztához a lisztbe morzsoljuk a vajat, az élesztőt pedig egy kevés cukrozott tejben elkeverjük és szintén hozzáadjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Pihentetni nem kell.
- A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, 6-8 cm -es kockákra vágjuk, rátesszük a tölteléket és hosszúkás kifli alakúra csavarjuk.
- Tojássárgával, majd száradás után tojásfehérjével megkenjük és meleg sütőben kisütjük.
sütési mód:
hőlégkeveréses
Oldal: Pozsonyi Kifli
Receptek Maci Konyhája - © 2008 - 2025 - recepteeeeek.hupont.hu
A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat