Túrós-Meggyes
Hozzávalók
Tészta
6 Tojás
6 Evőkanál kristálycukor
4 Evőkanál víz
2 Evőkanál kakaó
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
csipet só
6 púpozott evőkanál liszt
Krém
25 dkg margarin (Kanna)
20 dkg porcukor
1 vaníliás Cukor
50 dkg túró
Zselé
3 csomag tortazselé
(12 g-os)
6 evőkanál kristálycukor
4 dl víz
5 dl gyümölcslé
Elkészités
Szét választjuk a megmosott tojásokat. a 6 tojást 6 evőkanál cukorral habosra keverjük,fehéredésig. hozzáadjuk a 4 evőkanál vizet csipet sót,2 evőkanál kakaót és az 1 l dl olajat,amellyel jól összedolgozzuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk,és fakanállal beledolgozzuk az előző masszába. a lisztet a sütőporral elkeverjük fokozatosan beleszitáljuk és lazán belekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsipe tesszük a tésztamasszát és l 180 fokon előmelegített sütőben ,15-20 percig sütjük. Amig sül nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!!!!! Hústűvel megszurkáljuk hogy megnézzük jól átsült e mindenütt. Ha tésztás lett a tű még néhány percig sütjük!
Amíg sül a tészta elkészitjük a krémet A margarint a por a cukorral habosra keverjük majd beledolgozzuk a túrót és a vanília cukrot.
Ha kihült a tészta könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet arra a meggyet elrendezzük hogy midnen 4x4 cm-es kis kockába egy szem jusson így könnyebb lesz felszeletelnünk.
El készitjük a zselét. A 3 csomag zselatint elkeverjüka cukorral és a vízzel majd hozzáadjuk a gyömülcslevet. Forrástól számitva l percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a langyos zselét a túrókrémre a túró peremét magassabban haggyuk hogy le ne folyjon a zselé. fél óra múlva vizes késsek szeljük.
Tanácsok
Ha a porcukrot a krémre keverés elött átszitáljuk könnyeb lesz eldolgozni!
A Zselé akkor jó ha egy tánnyérra kiteszünk egy kanállal és nem folyk szét!