Receptek Maci Konyhája

Sziasztok! ha receptet kerestek jó helyen jártok!

Lekváros Aranygaluska

lekvaros_aranygaluska_03.jpg

Hozzávalók

  • elkészítés:40 - 50 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:40 perc

  • Tészta

    2,5 dl tej
    2 dkg élesztő
    1 evőkanál kristály cukor
    2 tojássárgája
    1 csipet só
    55dkg liszt
    8 evőkanál olvasztott Rama

  • Töltelék

    2 dl szilvalekvár
    25 dkg darált dió
    10 dkg porcukor

Elkészítés

A langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot, az élesztőt és megfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a tojások sárgáját, a sót, a megkelt élesztőt és jól ki dolgozzuk, majd 2evőkanál olvasztott Ramát is jól beledolgozzunk. Egy óráig meleg helyen kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőedényt jól kikenjük Ramával és darált diót szórunk az aljára. A dió többi részét összekeverjük a porcukorral. Kinyújtjuk jó vékonyra a megkelt tésztát (0,4cm) és 5x5 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe egy kávéskanál szilvalekvárt teszünk, összefogjuk és kis gombócokká formázzuk. A kis gömböket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártogatjuk, és egymás mellé rakjuk a tál aljára. Megszórjuk jó bőven cukrozott dióval, hogy a gombócok közötti rész is megteljen. Két sort rakunk egymásra. A tál ne legyen tele, mert még a duplájára kelesztjük 30 perc alatt a tésztát. Előmelegített sütőben 40percig sütjük. Langyosan már fogyaszthatjuk.

Tippek

Ha a két rétegre két különféle lekvárt teszünk még finomabb lesz.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 53
Heti: 61
Havi: 151
Össz.: 40 803

Látogatottság növelés
Oldal: Lekváros Aranygaluska
Receptek Maci Konyhája - © 2008 - 2024 - recepteeeeek.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »